BIGAS ASSESSORIA I GESTIO, S.L.

NO HI HAN PUBLICACIONS

APARTATS DEL BUTLLETÍ

Ayuda
x

Ayuda a la busqueda de artículos

La búsqueda se realizará sobre los artículos que pertenezcan a las publicaciones del producto seleccionado.

Si introducimos más de una palabra, el resultado de la búsqueda será todos los artículos que contengan al menos una de las palabras.

Si introducimos varias palabras entre comillas, el resultado de la búsqueda será todo artículo en el que aparezca exactamente la frase escrita en el buscador.

Ejemplo: "Obligaciones del empresario"

La crisi sanitària derivada de la pandèmia produïda per la COVID-19 continua centrant el gruix dels articles que els oferim aquest tercer trimestre de 2020. Les conseqüències tributàries derivades de la COVID-19 afecten tota mena d’impostos i matèries, per això des d’aquest butlletí continuarem fent un repàs a tot allò més rellevant.

D’altra banda, no hem d’oblidar que aquest 1 de setembre de 2020 entrava en vigor la nova Llei Concursal que té com a objectiu ordenar un text que les successives reformes havien embolicat; redactar les proposicions normatives de manera que siguin fàcils de comprendre i, per tant, d’aplicar; i eliminar contradiccions i fins i tot normes duplicades o innecessàries. En tres paraules: reordenament, aclariment i harmonització. Recordem que aquesta norma es va publicar el 7 de maig de 2020 passat en el Butlletí Oficial de l’Estat, mitjançant el Reial decret legislatiu 1/2020, de 5 de maig, pel qual s’aprova el text refós de la Llei concursal.

COVID-19: mesures fiscals adoptades que es mantenen després de la pandèmia és la proposta fiscal per a aquest número. Aquest article fa un repàs de totes aquelles novetats fiscals publicades durant l’estat d’alarma i que continuen vigents després que aquest hagi acabat o que tindran efecte en pròximes declaracions dels diferents impostos: canvis en mòduls, deduccions en IRPF, acords per al pagament de lloguers, disponibilitat de plans de pensions, noves deduccions i possibilitat de presentar una segona declaració de l’impost de societats, reducció de tipus d’IVA, noves exempcions en AJD, beneficis fiscals per esdeveniments d’interès públic o la possibilitat d’efectuar actuacions tributàries per sistemes digitals.

L’article de la material laboral tracta sobre l’ingrés mínim vital. El Reial decret llei 20/2020, de 29 de maig, estableix l’ingrés mínim vital, prestació econòmica de periodicitat mensual que cobreix la diferència entre el conjunt d’ingressos que ha rebut la llar unipersonal o la unitat de convivència durant l’any anterior i la renda garantida determinada pel Reial decret llei per a cada supòsit. Al llarg del text es desglossen tots els articles d’aquesta norma que expliquen els requisits i les característiques que necessita una persona per a beneficiar-se’n, així com la quantia i la durada d’aquest: Ingrés mínim vital: qui el pot cobrar?

L’àmbit mercantil ens ofereix un interessant i pràctic calendari comptable i mercantil. El còmput civil de terminis es porta a terme d’acord amb els criteris següents: en els terminis assenyalats per dies comptadors des d’un dia determinat, es comença a sumar des de l’endemà d’aquell que s’assenyala com a terme inicial; si els terminis estan fixats per mesos, es computa de data a data. Si en el mes de venciment no hi hagués un dia equivalent, s’entendrà que el termini expira l’últim dia del mes. En el còmput civil no s’exclouen els dies inhàbils. El títol de l’article: Calendari comptable i mercantil: terminis afectats per la crisi de la COVID-19.

Finalment, la matèria comptable tracta sobre El càlcul del patrimoni net davant la COVID-19. Únicament als efectes de determinar la concurrència de la causa de dissolució prevista en l’article 363.1.e) del TRLSC, no es tindran en consideració les pèrdues d’aquest exercici 2020. Si en l’exercici 2021 hi ha pèrdues que redueixin aquest patrimoni net a una quantitat inferior a la meitat del capital social, caldrà que els administradors convoquin, o que ho sol·liciti qualsevol soci en el termini de dos mesos, comptadors des del tancament de l’exercici d’acord amb l’article 365 TRLSC, la celebració de Junta per a dissoldre la societat, tret que s’augmenti o es redueixi el capital en la mesura suficient.

Aquesta publicació no acceptarà responsabilitats per les pèrdues que pugui ocasionar a qualsevol persona natural o jurídica que actuï o deixi d’actuar com a resultat de les informacions contingudes en el butlletí.