BIGAS ASSESSORIA I GESTIO, S.L.

NO HI HAN PUBLICACIONS

APARTATS DEL BUTLLETÍ

Ayuda
x

Ayuda a la busqueda de artículos

La búsqueda se realizará sobre los artículos que pertenezcan a las publicaciones del producto seleccionado.

Si introducimos más de una palabra, el resultado de la búsqueda será todos los artículos que contengan al menos una de las palabras.

Si introducimos varias palabras entre comillas, el resultado de la búsqueda será todo artículo en el que aparezca exactamente la frase escrita en el buscador.

Ejemplo: "Obligaciones del empresario"

Acabem ja l’any 2020. Un any que serà difícil d’oblidar, perquè la crisi econòmica i sanitària derivada de la COVID-19 ha fet que el gruix de la legislació publicada en el BOE hagi estat vinculada a aquesta difícil situació que encara no s’ha pogut superar a escala mundial. Per aquest motiu, el Reial decret llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distància, o el Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l’ocupació, han tingut protagonisme aquest últim tram de l’any. No obstant això, també hi ha hagut lloc per a altres assumptes que ja tenien importància abans de la pandèmia, com és la qüestió de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i les seves repercussions fiscals a partir de l’1 de gener de 2021.

Amb tot aquest panorama, aquest últim butlletí de l’assessor de 2020 li ofereix els articles següents, que esperem que seran del seu màxim interès.

En matèria fiscal, Conseqüències del Brexit a partir de l’1 de gener de 2021: IVA, IRPF, IRNR i Societats. El 31 de desembre de 2020 acaba el període transitori per a concloure amb la retirada de la UE per part del Regne Unit i aquesta sortida provocarà canvis en les nostres relacions amb aquest país per les especialitats tributàries derivades que un país formi part o no de la UE. Destaca la tributació dels lliuraments de béns o prestacions de serveis amb el Regne Unit a l’efecte de l’IVA i el fet que les rendes s’obtinguin en aquest país, o que el contribuent sigui resident en aquest, a l’efecte de l’IRPF, de l’IRNR o de l’impost de societats.

Pel que fa a la matèria laboral, potser és el tema que més interès acapara de milions d’espanyols, per això portem a aquestes pàgines Les claus de la nova Llei de treball a distància. Després d’un llarg procés de negociació entre el Govern i els agents socials, el passat 13 d’octubre de 2020 entrava en vigor el tan esperat Reial decret llei 28/2020, de 22 de setembre, que regula la Llei de treball a distància. Hi ha molts aspectes en aquesta norma que queden oberts, ja que es pretén donar un paper destacat a la negociació col·lectiva per a regular i concretar certs aspectes.

El 30 de novembre de 2020 passat va ser la data límit per a dipositar els comptes anuals de 2019 en termini sempre que la seva aprovació s’hagués efectuat el 31 d’octubre, dos mesos després d’acabar el període per a formular els comptes. L’article mercantil ens parla d’aquest tema sota el títol Comptes anuals: el rellotge no para.

I en últim lloc, també relacionat amb un dels temes estrella del moment, els expedients temporals de regulació d’ocupació, la matèria comptable ens parla sobre el Tractament comptable: costos que han d’assumir les empreses en els ERTO. El BOICAC 122, de juny 2020, en la consulta 1, ofereix les respostes sobre el tractament comptable adequat de les decisions adoptades pel Reial decret llei8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19, en relació amb els costos que han d’assumir les empreses en els expedients de reducció temporal d’ocupació com a conseqüència de l’esmentada crisi sanitària derivada del coronavirus.

Aquesta publicació no acceptarà responsabilitats per les pèrdues que pugui ocasionar a qualsevol persona natural o jurídica que actuï o deixi d’actuar com a resultat de les informacions contingudes en el butlletí.